برگذاری محکمه تمثیلی

ساخت وبلاگ
برگزاری محکمه تمثیلی با موضوع قتل عمد!

ـــــــ

این محکمه با حضور سرپرست محترم دانشگاه جناب دکتور نقوی، ریاست محترم دانشکده فقه و حقوق جناب استاد محقق، امریت محترم دانشکده حقوق جناب استاد حیدری ، ریاست سارنوالی استیناف، اعضای دیوان مدنی و جزایی محکمه استیناف، وکلای مدافع در غزنی، علمای کرام، ریاست انجمن علمی دانشجویان حقوق و جمع کثیری از دانشجویان رشته های مختلف اعم از طبقه اناث و ذکور تدویر یافت.

محفل با گردانندگی خانم شگوفه رضایی آغاز در وهله نخست با تلاوت چند ایه از قرانکریم توسط قاری صاحب اقای قاسمی فروغ داده شده، پس از پخش سرود ملی کشور، سرپرست محترم دانشگاه جناب استاد نقوی صحبت کرده و در مورد جایگاه قضاوت صحبت نموده و تاکید بر اهمیت ان داشتند.

ریاست سارنوالی استیناف غزنی نیز ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری چنین محاکم تمثیلی، انرا در امر باروری دانش حقوقی دانشجویان مفید دانستند.

جناب استاد محقق ریاست محترم دانشکده فقه و حقوق نیز ضمن صحبت های عالمانه ی شان، در مورد کارکردهای دانشکده صحبت کرده فزونی بخشیدند که برنامه های چون کارگاه اموزش حقوقی، سمینارها و محاکم تمثیلی و... در حال اجرا است و خواهد بود.

پس از ان محمد کاظم سروری ریاست انجمن علمی دانشجویان حقوق صحبت کرده افزودند که در جوامع عصری تشکل نهاد ها بخاطری هماهنگی یک امرضروری است. مخصوصا در دانشگاه، که دانشگاه خاتم النبیین و دانشکده فقه و حقوق انجمن را تشکیل دادند تحت عنوان انجمن علمی دانشجویان حقوق.

ما در راستای اهداف خود با توجه به اینکه مشخص کرده بودیم رسیدیم نظیری در امر پژوهش و تحقیقات ایجاد یک وبلاگ حقوقی که نزدیک به ۳۰ مقاله حقوقی بر طبق حقوق افغانستان است حد اقل در ظرف چند ماه نشر شده و بحث که امروز شاهد هستید محکمه تمثیلی و موارد دیگر.

در ادامه وی گفتند به دلیل اینکه وقت بیشتر متمرکز بر محکمه تمثیلی است، سخنان اش را خاتمه دادند.  

پس از ان جناب استاد حیدری امریت محترم دانشکده فقه و حقوق ، نیز عزم سخن کرده ضمن تبیین جایگاه قضاوت و قضات ، اغاز برنامه محکمه تمثیلی را اعلام نمودند.

در مرحله نخست منشی جلسه جناب اقای علی اصغر شمس ، سارنوال صاحب خانم خاطره سلطانی، وکیل صاحب دعوا خانم سهیلا محبی، وکیل مدافع مدعی علیه اقای وحیدالله زیرک وارد جلسه شدند.

بعدا مدعی علیه اقای عزیزی همرای مسئول امنیتی جناب اقای انصاری حضور به هم رساندند.

منشی جلسه از تمام حاضرین خواستند که هیئت قضایی وارد جلسه می شوند به احترام شان به پا خیزید و پس از بر قراری هیئت قضایی در جایگاه شان، محکمه رسمیت یافت.

رئیس هیئت قضایی اقای محمد رسول امیری ، و محمد شاکر دلیلی و اقای هدایت الله محمود حداد اعضای هیئت قضایی بودند.

اولا صورت جلسه توسط منشی جلسه قرائت و سپس سارنوال به قرائت صورت دعوا پرداختند.

پس از ختم صورت دعوای سارنوال صاحب، وکیل صاحب مدعی، خواهان قصاص شدند، که صورت دعوای خود را قرائت و بعدا وکیل مدافع علیه دفع دعوای خود را نیز به خوانش گرفتند.

بعدا جر و بحث میان وکلای مدافع شروع شد و نظر اهل خبره خواسته شد و بعدا اقای حسین داد کامران نماینده ریاست طب عدلی گزارش اش را ارائه کردند.

بعدا این گزارش رد شد و شاهدان خواسته شد.

شاهد اول خانم فائزه صفدری رد و سپس سه شاهد دیگر هریک خانم خدیجه عطایی، عبدالواحد رفعت و شیرعلی همدرد به نوبت شهادت دادند که در پایان شاهدان پذیرفته شد، و هیئت قضایی بعد از غور قضایی، حکم به قصاص صادر نمودند و جلسه محکمه تمام شد.

 در پایان هیئت داوران از جمله رئیس سارنوالی استیناف غزنی ضمن تقدیر و تشکر ، اجندای محکمه را اعم از نظر شکلی و محتوایی عالی دانسته و اظهار خرسندی کردند که جایگزینی این دانشجویان در ادارات قضایی مشکلات موجود فعلی را رفع گرداند.

بعدا وکیل مدافع صاحب سید تواب حسینی نیز ضمن بیان یک سلسله موارد ، محکمه را عالی توصیف کرده و

بقیه داوران نیز صحبت نمودند.

 و برنامه مورخ ۱۹ثور سال ۱۳۹۶با اهدای تقدیرنامه به رئیس و معاونان انجمن علمی دانشجویان حقوق از سوی دانشگاه خاتم النبیین ص شعبه غزنی، با دعائیه مولوی صاحب اسماعیل خاتمه یافت.

ـــــــ

از همه سپاسگذاریم.

دلیل و انواع آن از منظر حقوق افغانستان...
ما را در سایت دلیل و انواع آن از منظر حقوق افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : associationjls بازدید : 243 تاريخ : دوشنبه 9 مرداد 1396 ساعت: 11:20