نقش اثر تقویتی روزه در کاهش جرم در ماه مبارک رمضان.

ساخت وبلاگ
بــــسم الله الرحمن الرحیم ط

اثر تقویت روحی روزه و کاهش جرایم در ماه رمضان

ــــ

 شکوفه رضایی؛دانشجوی سال سوم حقوق.

مقدمه:

 طبق بررسی ها ، سر منشاء کثیری از جرائم، بحث روحی روانی است و این در حالی است که یکی از تاثیرات روزه را بر جسم و جان میدانند. تحقیقات ی انجام شده، نمایانگر ان است ؛ افرادی که به معنویت بیشتر اهمیت میدهند در مقایسه با افردای که بحث معنوی را کمتر مورد توجه قرار می دهد، در معرض اختلالات روحی روانی و ناهنجاری ها و نیز بزهکاری که ریشه در روحیه افراد دارد، قرار میگیرند.

تعالی روحیه و تقلیل رفتارهای خشونت آمیز و خشن، وفور همبستگی اجتماعی، تعمیم روحیه سازش و کار گروهی، افت اضطراب و استرس، زیر نظر داشتن رفتارهای غیر اجتماعی از مهم و اهمی نتایج حاصله ماه رمضان است.

 توجه به مسائل عبادی و امور معنوی بهترین درمان برای بسیاری از بیماری‏های روحی و روانی انسان است، به طوری که بر اساس تحقیق روانشناسان نقش روزه در سلامت روان افراد به مراتب بالاتر از نقش آن در سلامت جسم است و ضمن درمان اغلب بیماری‏های روحی، به تقویت روحیه افراد کمک زیادی می کند.

با توجه به مقدمه بالا، اینک به موارد به عنوان اثرات روزه در کاهش جرم، اشاره می کنیم.

الف) افزایش صبر و تحمل در برابر ناملایمات

قبلا هم اذعان داشتیم که بسیاری از آسیب های اجتماعی نظیر توهین، پرخاشگری ، جرایم منجمله قتل و سایر ناهنجاری ها در جامعه ریشه روحی و روانی دارد که با روزه داری، صبر و تحمل افراد در برابر ناملایمات زندگی افزایش می یابد و این صبر، مانع تحقق کج رویها می گردد.

زمانیکه تحمل افراد وفور یافت، باعث پیشگیری از تصمیمات احساسی و عجولانه می گردد و در واقع تامل کردن در هر کاری سرلوحه ، قرار خواهد گرفت.هرچند امروزه افراد به علت مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی به همراه صنعتی شدن و رشد تکنالوژی ها آرامش گذشته خود را از دست داده اند، اما معنویت یکی از عوامل فراهم کننده آرامش روح و روان انسانهاست و روزه داری میتواند موثرترین راه تامین کننده آرامش درون افراد و همچنین خانواده ها باشد. به طور قاطبه، در اثر روزه به نوعی اطمینان خاطر و اعتمادی برای انسان ایجاد میشود و او درک میکند که به وسیله روزه داری با معبود خود رابطه پیدا کرده و بدین ترتیب به آرامش واقعی دست می یابد. این امر آثار مطلوب اجتماعی نیز به همراه می آورد و ضمن اینکه با خانواده و همكارانش برخورد بهتر و متواضعانه خواهد داشت، همین احساس به جامعه و هم نوعانش گسترش می یابد. با توجه به اینکه در ماه رمضان ارزش های معنوی و عرفانی بیشتر از ماه های دیگر نمود پیدا می کند، بنابراین نوعی نظم در رفتارها و زندگی افراد حکم فرما می شود که در نتیجه آن، عادات ناپسند روزانه تقلیل شده و تاثیر مثبتی بر حالات روحی، عاطفی و حتی رفتارهای اجتماعی انسان شکل می گیرد.

ب) کاهش استرس و اضطراب در ماه رمضان

 دینداری و معنویت تأثیر معجزه آسایی بر سلامت روان انسانها دارد. قطعا روزه داری و دیگر عبادات و توجه به معبود باعث میشود نوعی آرامش روحی و روانی در انسان ایجاد شود كه این امر منتج به کاهش استرس و همچنین انواع اختلالات روانی افراد میشود. البته باید تاکید کرد روزه داری در صورتی منجر به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی در افراد میشود که روزه داری صحیح و اصول آن نظیر خودداری از پرخوری و بی نظمی در خواب، رعایت شود در غیر این صورت حتی ممکن است تاثیراتی عکس به همراه داشته باشد.درمان افسردگی از دیگر اثرات مثبت روزه داری است که کارشناسان صحی معتقدند که ماه رمضان که به طور معمول ماه کم خوابی است و در واقع بیداری روزه داران برای سحری خوردن و انجام فرایض عبادی که ساعاتی را به خود اختصاص میدهد، در اصل نوعی کم خوابی تلقی میشود، یکی از روش های درمانی موثر در بیماران افسرده است. البته باید توجه داشت که بیماران بسته به نوع بیماری و شرایط آن مجاز به گرفتن روزه هستند، به طوری که گاهی مواقع به هم خوردن نظم خواب، گرسنگی و تشنگی ناشی از روزه داری میتواند استرس و اضطراب را در بیماران روحی و روانی افزایش دهد. در ضمن ناگفته نماند که گاهی در ماه رمضان برخی بدخلقی ها به خصوص در افراد (عملی) دیده میشود كه بخشی از این تغییرات ناشی از برخی تغییرات در رفتار مثل محدود شدن مصرف سیگرت و چای و نیز کم خوابی شبانه وكالری دریافتی نشأت می گیرد، اما از سوی دیگر این ماه فرصتی بسیار مناسب برای ترک سگرت است.

ج) کاهش ناهنجاری ها و جرائم

 به دلیل قویتر شدن ارتباط بین انسان با خدا در ماه رمضان، تاثیرات مثبتی بر رفتار انسان ایجاد میشود كه باعث میشود افراد از رفتارهای خسته کننده روزمره و حتی رفتارهای غیر اجتماعی خود تا حدودی دور و در طی یك ماه به طور معمول به تمرین خودداری و تقویت معنویت بپردازد، به طوری که بر اساس مطالعات صورت گرفته میزان بزهكاری در ماه رمضان به میزان قابل توجهی كاهش یافته و به دلیل تحول فکر، به مراتب رفتارها نیز تغییر و کنترل رفتارهای غیر اجتماعی در این ماه بهتر از گذشته اتفاق می افتد. 

درنتیجه؛

شواهد آماري زیادی موجود است که نشان داده است در ماه مبارک رمضان از ميزان جرائم جرم و بزهکاری ها کاهش پیدا میکند. اين كاهش در برخي از ناهنجاری های اجتماعی چنان است که حتی به كمتر از نصف می رسد. در اين ماه جرائم خشن، انحرافات اخلاقي و حتي تا سرحدی تقليل مي يابد كه بر احساس امنيت عمومي به صورت معناداري تاثير ميگذارد و آرامش و رضايت عموم را در بر می گیرد.

دلیل و انواع آن از منظر حقوق افغانستان...
ما را در سایت دلیل و انواع آن از منظر حقوق افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : associationjls بازدید : 259 تاريخ : دوشنبه 9 مرداد 1396 ساعت: 11:20